American Vagabond

American Vagabond

Ohjaus: Susanna Helke
Maa ja tuotantovuosi: Suomi, 2013
Kesto: 85 min
Rooleissa: James Temple, Tyler Johnson
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi

Amerikkalaisessa pikkukaupungissa asuva James tuli 17-vuotiaana ulos kaapista. Uskonnolliset ja konservatiiviset vanhemmat torjuivat hänet.

Niinpä James karkaa kotoaan poikaystävänsä Tylerin kanssa San Franciscoon etsimään luvattua kaupunkia. Haave unelmien homomyönteisestä kaupungista realisoituu kodittomaan kulkemiseen ja nukkumiseen nälkäisenä puistoissa.

Homomekka osoittautuu kylmäksi ja kalliiksi. Pojat löytävät itsensä kadulta, muiden kadulla elävien hylättyjen ja kotinsa jättäneiden queer-nuorten ja kodittomien ihmisvarjojen maailmasta. Elokuva on pienellä amerikkalaisella paikkakunnalla syntyneen homopojan kasvutarina.

Hyväksynnän etsintä, vanhempien ennakkoluulot ja kapina ajavat Jamesin pois kotoaan, mutta pakomatka ei voi jatkua ikuisesti. Mitä tapahtuu periamerikkalaiselle perheelle, jos sen lapsi edustaakin kaikkea sitä, mitä perinteisistä arvoista kiinni pitävät  pelkäävät ja halveksivat.

Esityksen jälkeen Voima-lehden kustantaja ja toimittaja Tuomas Rantanen haastattelee ohjaaja Susanna Helkeä ja Koulukinon Marjo Kovanen esittelee elokuvaan liittyvää elokuvakasvatusmateriaalia.

 

NÄYTÖS: Sunnuntaina 27.11. kello 16:00

Osta lippu täältä!