Harry ja Tonto

Harry ja Tonto

Ohjaus: Paul Mazursky
Maa ja tuotantovuosi: USA, 1974
Kesto: 115 min
Rooleissa: Art Carney, Ellen Burstyn, Larry Hagman
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi
Formaatti: 35mm

Kukapa ei olisi käynyt katsomassa Oscar-voittajien tähdittämiä elokuvia, mutta nyt on mahdollisuus taas nähdä kankaalta aidon PATSY -voittajan leffa! Vuoden parhaalle eläinesiintyjälle jaettava palkinto meni nimittäin Harryn ja Tonton toisella päähenkilölle, Tonto-nimistä kissaa esittävälle Jaxson-mirrille. Hänelläpä komeileekin takareunuksella Best Animal Performer in a Motion Picture -palkinto.
Myös Harrya esittävä Art Carney pokkasi roolistaan niin Oscarin kuin Golden Globenkin, joten onneksi kaksikon loistavat suoritukset palkittiin tasapuolisesti.

Harry ja Tonto (Harry and Tonto) on Paul Mazurskyn ohjaama ja Josh Greenfeldin kanssa käsikirjoittama draamakomedia vuodelta 1974. Road movien keskiössä on eläkkeelle jäänyt opettaja Harry (Art Carney), joka elää kissansa Tonton kanssa New Yorkin slummiutuneella alueella, kunnes saa häädön purettavaksi määrätystä kodistaan. Harry lähtee kissa kainalossa evakkoon ensin perheellisen poikansa Burtin luo (Philip Burns), missä häntä ei jakseta kauan katsella. Seuraavaksi mies ja kissa matkustavat bussilla moneen kertaan eronneen tyttären Shirleyn (Ellen Burstyn) luo Chicagoon. Matkalla Harry käy vanhainkodissa katsomassa vanhaa nuoruudenihastustaan Jessietä (Geraldine Fitzgerald), jolla muisti jo hieman pätkii. Chicagosta Harry jatkaa reissuaan Los Angelesiin tapaamaan toista poikaansa, kiinteistönvälittäjä-playboy Eddietä (Larry Hagman).

The New York Timesin kriitikot valitsivat Harryn ja Tonton vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa, ja se on ihastuttanut mm. Cinema Orionin kissaelokuvapäivän kassamagneettina vuodesta toiseen!

 

NÄYTÖS: Lauantaina 26.11. kello 19:00

Osta lippu täältä!