Mikä ketuttaa 2023?

Kettukilpailu

Vuoden 2023 Kettupäivien yhteydessä järjestetään viidennettä kertaa suuren suosion saanut ideakilpailu MIKÄ KETUTTAA? Ketutuskilpailun tavoitteena on palkita raikkaita ideoita ja elokuva-aiheita, jotka kertovat tästä maailmasta tässä ja nyt, pureutuvat ongelmiin, löytävät uusia näkökulmia, ovat yleisiä tai omakohtaisia, yhteiskunnallisia, poliittisia, hyviä, kummallisia tai muuten vaan merkittäviä. Ketutuksen kenttä ja sfääri ovat vapaita, samoin kuin tyylien ja lajien kirjo. Elokuvaidea voi olla fiktio, dokumentti, animaatio, multimediateos tai vaikka tieteisooppera. Ideoiden universumi on rajaton.

Pääpalkintona on 1000 euron stipendi idean kehittelyä ja jatkojalostusta varten. Voittajan valitsee kolmihenkinen ketturaati, jossa tänä vuonna istuvat Kettupäivien taiteellinen johtaja, ohjaaja Markku Heikkinen, dokumentaristi ja Aalto-yliopiston dokumentaarisen elokuvan lehtori Salla Sorri sekä ohjaaja, tuottaja Jouko Aaltonen. Tulokset julkistetaan, ja palkinto jaetaan Kettupäivillä sunnuntaina 26.11.2023 elokuvateatteri Cinema Orionissa.

Kirjoita ideastasi tai aiheestasi korkeintaan kahden liuskan mittainen synopsis (=lyhyt sisältöselvitys, luonnos ideasta ja siitä millaisen elokuvan haluaisit tehdä). Liitä mukaan yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ja lähetä ideasi viimeistään sunnuntaina 5.11.2022 klo 24.00 osoitteeseen ketutus@cinemaorion.fi.