Markku Heikkinen
Markku Heikkinen on Kettupäivien taiteellinen johtaja ja pitkän linjan dokumentaristi.
Heikkisen viimeisin työ yhtenä ohjaajista ja käsikirjoittajista Poikkeustila-työryhmän dokumenttielokuvassa 10 kirjettä tulevaisuuteen, joka oli ensi-illassa Docpoint- Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla 2023.
Tällä hetkellä Heikkisellä on tuotannossa mm. kansainvälisestikin rahoitettava Pohjoinen intohimo -dokumenttielokuva, joka kertoo keski-ikäisten perheenisien salatusta seksuaalisuudesta, muuttuvasta seksuaalisesta halusta ja rakkaudesta pitkissä parisuhteissa.
Markku Heikkinen esittelee näytösten alustajat kaikissa näytöksessä.
Vesa Heikkinen
Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti, tietokirjailija ja esseisti.
Vesa Heikkisen puheenvuoron kuulemme näytöksessä Kansainväliset lyhärit 2: Kuningas on kuollut, kauan eläköön diktaattori pe 24.11. klo 16.
Valokuva: Heini Lehväslaiho, Teos.
Susanna Helke on Aalto yliopiston elokuvataiteen laitoksen professori ja dokumentaristi, jonka elokuvia mm. Armotonta menoa (2022) on esitetty ja palkittu lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla elokuvafestivaaleilla.
Susanna Helkeen puheenvuoron kuulemme pe 24.11. klo 21 näytöksessä Kansainväliset lyhärit 3: Sotarintamilla.
Kati Juva
Kati Juva on lääkäri, joka on toiminut LSV:ssä sen perustamisesta lähtien ja on tällä hetkellä IPPNW:n puheenjohtajistossa (rinnakkaispresidentti) ja toinen ICAN Finlandin koordinaattori.
Kati Juvan puheenvuoron kuulemme Kotimaiset lyhärit -näytöksessä to 23.11. klo 16.
Jukka Kekkonen
Jukka Kekkonen on oikeushistorian professori (emeritus) ja rauhanaktivistien poika. Hän on toiminut useissa luottamustoimissa ja ollut esimerkiksi Valtakunnanoikeuden jäsen 1994–2004, Suomalaisen tiedeakatemian jäsen 2007– ja Tiedeakatemioiden ihmisoikeuskomitean puheenjohtaja 2010-2020. Kekkonen on kirjoittanut yli 20 kirjaa ja yli 500 muuta julkaisua.
Kekkosen puheenvuoron kuulemme Avajaisnäytöksessä to 23.11. klo 18.30.
Martti Koskenniemi
Akateemikko ja professori (emeritus) Martti Koskenniemi on toiminut Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden professorina vuodesta 1994 lähtien ja perustamansa Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien Erik Castrén -instituutin johtajana vuodesta 1997 lähtien. Koskenniemi on yksi kansainvälisen oikeuden johtavista tutkijoista maailmassa.
Koskenniemi osallistuu keskusteluun kansainvälisestä oikeudesta kriisien keskellä My Nazi Legacy -elokuvan yhteydessä la 24.11.2023 klo 13. Näytös ja keskustelu toteutetaan yhdessä Kustannusosakeyhtiö Teoksen kanssa.
Tuomas Rantanen
Tuomas Rantanen on Voima-lehden kustantaja ja toimittaja sekä Teatterin politiikkaa -podcastin tekijä. Hän on ollut myös Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton puheenjohtajana vuodesta 2018 ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2000. Rantanen on myös Kettupäivien ohjelmaryhmän jäsen.
Rantanen osallistuu näytökseen Kotimaiset lyhärit 2: Jokapäiväinen kiusamme & Mikä ketuttaa palkintoseremonia pe 24.11.2023 klo 18.30.
Annika Sandlund
Annika Sandlund on YK:n pakolaisjärjestön edustaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Kymmenenvuotiaana hän löysi paperin, jossa oli hänen isänsä nimi. Paperi oli ripustettu isän kaulaan tämän lähtiessä 6-vuotiaana sotalapseksi Ruotsiin. Myöhemmin Annika löysi kenkälaatikon, jossa oli sytytin, mitaleita ja leikekirja hänen isoisältään, joka oli ollut sotavankina Venäjällä ensimmäisen maailmansodan aikana. Sanotaan, että sodan arvet kestävät 3 sukupolvea.
Annika on työskennellyt UNHCR:n palveluksessa yli 20 vuotta esimerkiksi Irakissa, Sri Lankassa, Etiopiassa, Bangladeshissa, Ugandassa ja Turkissa. Hän uskoo, että taiteella on voima sekä parantaa että osoittaa erilaisten maailmojen olevan mahdollisia ja olemassa rinnakkain. Ennen UNHCR:lle tuloaan Annika työskenteli YLE:ssä, jossa hän muun muassa tuotti useita lyhytelokuvia ja dokumentteja.
Sandlundin puheenvuoron kuulemme Kansainväliset lyhärit 4: Haavoittuneet la 25.11.2023 klo 16.
Philippe Sands
Philippe Sands on lontoolainen ihmisoikeusjuristi. Hän toimii asianajajana ja oikeustieteen professorina University College Londonissa. Sands on käsikirjoittanut Kettupäivillä esitettävän My Nazi Legacy (2015) -elokuvan ja kirjoittanut syksyllä 2023 suomeksi ilmestyneen kirjan Paluu Lembergiin - "Kansanmurha" ja "rikos ihmisyyttä vastaan" -käsitteiden juurilla (Teos).
Sands osallistuu keskusteluun kansainvälisestä oikeudesta kriisien keskellä My Nazi Legacy -elokuvan yhteydessä la 24.11.2023 klo 13. Näytös ja keskustelu toteutetaan yhdessä Kustannusosakeyhtiö Teoksen kanssa.
Valokuva: Antonia Olmos.
Petteri Simola
Petteri Simola on sotilaspsykologian dosentti.
Petteri Simolan puheenvuoro kuullaan näytöksessä Kansainväliset lyhärit 1: Puhu äänellä, jonka kuulen to 23.11.2023 klo 21.
Valokuva: Kaisa Eronen.
Essi Viding
Essi Viding on psykopatologian professori.
Essi Viding osallistuu keskusteluun kansainvälisestä oikeudesta kriisien keskellä My Nazi Legacy -elokuvan yhteydessä la 24.11.2023 klo 13. Näytös ja keskustelu toteutetaan yhdessä Kustannusosakeyhtiö Teoksen kanssa.
Johanna Vuorelma
Johanna Vuorelma työskentelee yliopistotutkijana Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksessa. Vuorelman nykyisissä tutkimushankkeissa tutkitaan militarismin ja demokratian suhdetta Suomessa, ironiaa kansainvälisessä politiikassa ja pandemia-ajan auktoriteettia Suomessa.
Vuorelman puheenvuoron kuulemme näytöksessä 5 Seasons of Revolution la 25.11.2023 klo 18.
Liisa Vähäkylä
Tietokirjailija, toimittaja Liisa Vähäkylä on kirjoittanut kirjat Muumeista miljoonabisnes vuonna 2017 ja Nordic Animation – Balancing the East and West keväällä 2023. Vuosina 2009–2023 hän työskenteli Finnanimation ry:n toiminnanjohtajana tehtävänään järjestää animaatiotapahtumia ympäri maailmaa. Hän ollut käynnistämässä sekä Nordic Animation että Animation Europe -verkostoja.
Liisa Vähäkylän puheenvuoron kuulemme Rauhan iltamissa la 25.11.2023 klo 20.15.